VANAF 1870 Het oudste en bekendste adres van Arnhem en omstreken voor inzameling van oude metalen en oud papier.

img

GESCHIEDENIS

Hoe het allemaal begon

Halverwege de 19e eeuw zond de familie Van Houtum een telg naar de stad Arnhem om de grondstoffen toevoer, met name lompen, voor haar papierfabrieken veilig te stellen. Deze fabrieken waren op de Veluwe rond Apeldoorn gelegen.


Bij besluit van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Arnhem d.d. 12 october 1870 werd vergunning verleend aan A.J. van Houtum tot het oprichten van magazijnen van lompen, oud papier, ijzer, lood, glas, zink, koper, hazen- en konijnenvellen. Deze vergunning werd voorzien van een stempel van het "Rijkskantoor voor Lompen in 's Gravenhage". Botten en beenderen werden van deze vergunning uitgezonderd en deze werden buiten de stad opgeslagen in het "bottenpakhuis' aan de Schelmseweg.


De inkoop was jarenlang gevestigd in het centrum van Arnhem (Wezenstraat, Langstraat en Ruiterstraat) en een begrip voor velen. Pakhuizen waren er op diversen plaatsen in de stad en voor de grootschalige metaal verwerking werd op het industrie terrein aan de Leeghwaterstraat een terrein ingericht. Nadat de binnenstad voor vrachtverkeer slecht bereikbaar was geworden werd dit terrein uitgebreid door de overname van het aanliggende onroerend goed van de Arnhemse Rubber Fabriek (Arufa).


Hier werd na de sloop van de oude panden een modern nieuw bedrijf gebouwd, waar alle activiteiten werden gecentraliseerd. Dit complex met een totale oppervlakte van 1.3 HA voldoet aan de laatste milieu eisen, waarbij het hele buiten terrein voorzien is van een olie/water scheiding.


Wij, de huidige directie, zijn de 5e generatie van de familie Van Houtum en wij recyclen met de modernste technieken nog steeds voor ons milieu.

VAN HOUTUM RECYCLING BV ARNHEM