Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

METALEN (non-Ferro)

Voor alle metalen een oplossing.

Bij van Houtum Recycling zorgen we voor de juiste verwerking van al uw metaal afvalstromen. Zo ontvangt u een scherpe prijs voor uw metaal-afvalstroom en werken we samen aan beter milieu.

Metalen laten afvoeren

ALUMINIUM - RVS - KOPER - KABEL - MESSING - LOOD - ZINK - ELEKTROMOTOREN - LOODACCU'S - ELEKTRO

Metalen zijn heel goed recyclebaar. Bij van Houtum Recycling zorgen we voor de juiste verwerking van uw non ferro afvalstromen tegen de voor u zo hoogst mogelijk financiële opbrengst. Heeft u een terugkerende of eenmalige stroom aan oud metaal en zoekt u hiervoor een betrouwbare en duurzame partner? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Of het nu gaat om Roest vast staal 304 (plaat) afval, RVS 316 (plaat) afval, Overige RVS afval (o.a. 2205, 446 etc. ) Aluminium nieuw plaat afval, Aluminium draaisels, nieuw aluminium extrusie profielen afval, ALMG afval, Koper (plaat) afval, Messing (plaat) afval, Stroomkabels, Elektromotoren en componenten. wij bieden een passende oplossing.

 

Metalen bij van Houtum recycling

RVS - Roestvast staal

Ontstaat er in uw productieproces RVS-afval en zoekt u hiervoor een betrouwbare en duurzame partner? Dan ben u bij van Houtum Recycling aan het juiste adres. 

Of het nou gaat om RVS 304, RVS 316 of een andere vorm van RVS. Wij bieden u een aantrekkelijke prijs voor uw verschillende soorten RVS-afval. Denk hierbij aan restmaterialen, snijafval, machineonderdelen etc.  

Uw afval wordt niet alleen verantwoord verwerkt, maar het levert u ook nog een mooie opbrengst op! Door met ons samen te werken, draagt u bij aan het behoud van waardevolle grondstoffen en minimaliseert u uw impact op het milieu.

 

Aluminium

Van Houtum Recycling verwerkt alle soorten aluminiumafval, op een verantwoorde en duurzame manier. Of het nu gaat om aluminium plaatafval, alu profielen (lak of schoon), ausbau, offset of ander aluminiumresten, wij bieden een aantrekkelijke vergoeding voor uw alu afval. 

We zorgen voor verantwoorde verwerking en dragen bij aan het behoud van waardevolle grondstoffen en een schonere toekomst. Aluminium is in theorie 100% recyclebaar en daar dragen wij graag aan bij!

Koper

Koper is een veelzijdig metaal met diverse toepassingen in verschillende industrieën. Het wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn uitstekende geleidende eigenschappen, wat het uitermate geschikt maakt voor elektrische bedrading en elektronische componenten. Hierdoor wordt koper veel gebruikt in de elektrotechnische en elektronica-industrie, bijvoorbeeld voor het maken van kabels, draden, transformatoren en printplaten.

Naast elektrische toepassingen wordt koper ook veel gebruikt in de bouwsector, waar het wordt gebruikt voor waterleidingen, dakbedekking en gevels van gebouwen vanwege zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Bovendien wordt koper in de automobielindustrie gebruikt voor radiatoren, remleidingen en elektrische systemen.

Voor onder andere bouwbedrijven, sloop- en installatiebedrijven, elektronicabedrijven, metaalbewerkingsbedrijven en fabrikanten van elektrische apparatuur zijn wij al decenia lang dé partner op het gebied van koperafval.

Messing

Messing is een legering van koper en zink, waarbij de verhouding tussen beide metalen kan variëren. Het is een veelgebruikt materiaal vanwege zijn unieke eigenschappen, waaronder goede corrosiebestendigheid, uitstekende mechanische eigenschappen en een mooie gouden kleur. Messing wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse toepassingen en heeft zijn weg gevonden naar verschillende industrieën.

Een van de meest voorkomende toepassingen van messing is in de productie van sanitaire voorzieningen, zoals kranen en fittingen, vanwege de corrosiebestendigheid en de aantrekkelijke uitstraling. Daarnaast wordt messing ook veel gebruikt in de bouwsector voor ornamenten, decoratieve elementen en architectonische details.

In de elektronica-industrie wordt messing vaak gebruikt voor connectoren en stekkers vanwege de goede geleidende eigenschappen. Ook in muziekinstrumenten, zoals koperblazers en slagwerk, wordt messing veelvuldig toegepast vanwege de combinatie van klank en duurzaamheid.

Kabel PVC

PVC kabels met koperen geleiders worden vaak gebruikt in de elektrotechniek en elektronica-industrie. Ze worden gebruikt voor elektrische bedrading in gebouwen, communicatiekabels voor telecommunicatie, datanetwerken en internetverbindingen, evenals voor apparatuur zoals elektrische apparaten en machines.

Het koper in PVC Kabels is wat deze afvalstroom zijn waarde geeft. De koper wordt van het PVC gescheiden en krijgt zo een tweede leven als grondstof voor nieuw koper. Ook bestaan er PVC kabels met een aluminium kern, uiteraard kunt u daarmee ook terecht bij Van Houtum Recycling. 

Werkt u voor een sloopbedrijf, een installatie bedrijf of een elektronicabedrijf dat PVC Kabel als afval produceert, en wilt u weten wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

Lood

Lood is net als zink een natuurlijk element. Het komt dus van nature op de aarde voor. Lood staat bekend om zijn hoge dichtheid en, net als veel andere metalen, zijn corrosiebestendigheid, waardoor het voor verschillende dingen kan worden ingezet. 

Lood wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het produceren van loodaccu’s, wat een van de belangrijkste toepassingen is in de autobranche voor startmotoren en verlichting.

Daarnaast werd lood vroeger veel gebruikt in de bouwsector, bijvoorbeeld voor waterleidingen en dakbedekking. Echter, vanwege de technologische ontwikkelingen is het gebruik van lood in de bouwsector sterk verminderd.

Zink

Zink komt van nature voor in de aarde. Het staat bekend om zijn corrosiebestendige eigenschappen en wordt veel gebruikt voor galvanisatie, waarbij een dun laagje zink wordt aangebracht op metalen-oppervlakken om ze te beschermen tegen roest.

Zink wordt ook gebruikt in de bouwsector voor dakbedekking en regenafvoersystemen vanwege zijn duurzaamheid. Daarnaast speelt zink een cruciale rol in de productie van batterijen, elektronica en andere industriële toepassingen.

Ook voor een hoge prijs en juiste verwerking van uw zinkafvalstromen bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Elektromotoren

Elektromotoren spelen een cruciale rol in talloze industrieën en toepassingen. Deze apparaten zetten elektrische energie om in mechanische energie, waardoor ze een breed scala aan machines en apparaten aandrijven, variërend van industriële machines tot huishoudelijke apparaten.

Na verloop van tijd kunnen elektromotoren echter verslijten of buiten gebruik raken, waardoor ze als afval worden beschouwd. Het recyclen van elektromotoren is een essentieel onderdeel geworden van duurzame afvalverwerking. Tijdens het recyclingproces worden de motoren gedemonteerd, en de materialen, zoals koper, staal en aluminium, worden teruggewonnen en hergebruikt.

Accus

Loodaccu’s, ook wel bekend als loodzuuraccu’s, zijn een veelvoorkomend type oplaadbare batterijen dat lood en zuur bevat. Ze worden veel gebruikt als energieopslagoplossingen in diverse toepassingen, variërend van auto-startmotoren en golfkarren tot noodstroomvoorzieningen en zonne-energieopslagsystemen.

Het werkingsprincipe van loodaccu’s is gebaseerd op elektrochemische reacties tussen het lood en het zuur, waardoor elektrische energie wordt opgeslagen wanneer de accu wordt opgeladen en weer vrijgegeven wanneer deze wordt ontladen.

Na verloop van tijd kunnen loodaccu’s verslijten en hun prestaties verminderen, waardoor ze als afval worden beschouwd. Het recyclen van loodaccu’s is essentieel vanwege de gevaarlijke aard van de lood- en zuurcomponenten. Het verkeerd weggooien van loodaccu’s kan leiden tot ernstige milieuvervuiling en gezondheidsrisico’s.

*Lithium-ion en of andere batterijen en accu’s kunnen niet worden ingenomen. Uiteraard kunnen wij u wel adviseren in een eventuele verwerking hiervan.

Elektronica

Elektronica, waaronder elektronische en elektro-apparaten en apparatuur, speelt een onmisbare rol in ons dagelijks leven. Van smartphones en computers tot huishoudelijke apparaten en industriële machines, elektronica is overal aanwezig en heeft ons leven op vele manieren verbeterd.

Echter, met de snelle technologische vooruitgang en steeds kortere levenscycli van elektronische apparaten, ontstaat er ook een groeiend probleem van elektronisch afval (e-waste). Elektronisch afval omvat alle elektronische apparatuur die niet meer wordt gebruikt of defect is en wordt weggegooid. Dit afval bevat waardevolle materialen zoals metalen, kunststoffen en edelmetalen, maar ook gevaarlijke stoffen zoals lood, kwik en andere giftige chemicaliën.

Door elektronisch afval te recyclen, dragen we bij aan een circulaire economie, waarin materialen worden hergebruikt en een duurzamere benadering van afvalverwerking wordt bevorderd. Het recyclen van elektronica helpt ons onze planeet te beschermen, een schonere leefomgeving te creëren en bij te dragen aan een groenere en meer duurzame toekomst voor ons allemaal.

Metaal als grondstof

Waar worden metalen voor gebruikt?

Metalen, zoals RVS (roestvast staal), aluminium en koper, spelen een cruciale rol in diverse sectoren vanwege hun unieke eigenschappen en brede toepassingsmogelijkheden.

RVS, een legering van ijzer, chroom en andere elementen, staat bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid en duurzaamheid. Het wordt veelvuldig gebruikt in sectoren als de voedingsindustrie, chemische industrie en bouwsector. In de productiebedrijven ontstaat er RVS-afval in de vorm van overgebleven plaatmateriaal, buizen of draad na het bewerkingsproces. Dit waardevolle afval kan gerecycled worden, waardoor kostbare materialen teruggewonnen worden en verspilling wordt verminderd. Van Houtum Recycling heeft veel ervaring met het verwerken van RVS afvalstromen.

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat gewaardeerd wordt om zijn uitstekende geleidbaarheid, corrosiebestendigheid, zijn lage gewicht en zijn veelzijdigheid. Het vindt brede toepassing in de transportsector, bouw en verpakkingsindustrie. Binnen productiebedrijven ontstaat er aluminiumafval door zaag- of freesafval, restmateriaal na extrusie of overtollige plaatmaterialen. Door recycling en omsmelting kan dit afval in zijn geheel omgezet worden in nieuwe aluminiumproducten, aluminium wordt daarom vaak 100% recyclebaar genoemd. Daar dragen wij graag aan bij!

Koper, een uitstekende warmte- en elektriciteitsgeleider, wordt veelvuldig gebruikt in elektrische bekabeling, elektronica en sanitair. Productiebedrijven genereren koperafval in de vorm van overtollige koperen leidingen, elektrische bedrading / kabels of restmateriaal na bewerking. Het recyclen van koperafval is van groot belang, gezien de waarde van koper en de impact van de mijnbouw op het milieu.

Door non-ferrometalen, zoals RVS, aluminium en koper, op een verantwoorde manier te recyclen draagt uw bedrijf bij aan een duurzame en circulaire economie. Hierdoor wordt afval geminimaliseerd, de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderd en het efficiënte gebruik van waardevolle metalen gestimuleerd. Recyclingprocessen transformeren deze metalen in hoogwaardige secundaire grondstoffen, waardoor de milieueffecten worden beperkt en de waardeketen van metalen wordt gesloten.