Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

ONS BEDRIJF

"Wij recyclen al meer dan 150 jaar voor ons milieu"

Een Arnhems familiebedrijf sinds 1870

Van Houtum Recycling is een familiebedrijf gespecialiseerd in het professioneel inzamelen en recyclen van metaal afvalstromen tot waardevolle grondstof. Ons bedrijf is uitgegroeid tot het grootste en bekendste adres voor (metaal)recycling in de regio. Met behulp van ons moderne machinepark en gemotiveerde medewerkers verwerken wij miljoenen kilo’s oud ijzer, metaalafval, oud papier, hout, kunststof en bedrijfsafval per jaar.

Onze werkwijze

Waar de meesten afval zien, zien wij grondstoffen.

Wij zorgen voor een efficiënte inzameling, juiste sortering en verantwoorde verwerking van uw afvalstromen. Deze worden omgezet naar nieuwe inzetbare grondstoffen. Dit doen wij volgens de laatste richtlijnen, met een modern machinepark en gemotiveerde medewerkers.

Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van metaalafval. Alle verschillende metaalafvallen worden door ons ingezameld, gesorteerd en verwerkt tot grondstof voor smelterijen in binnen en buitenland.

Voor bedrijven

Voor bedrijven bieden wij naast de inzameling van oud ijzer en metaalafval een complete oplossing voor alle vrijkomende afvalstromen. Zoals oud papier, elektronica, hout, kunststof en bedrijfsafval.  Hiervoor beschikken wij over meerdere inzamel-voertuigen en verschillende soorten containers. Met meer dan 150 jaar ervaring en de juiste kennis adviseren wij bedrijven over het zo efficiënt mogelijk organiseren en afvoeren van verschillende afvalstromen. Voor veel van onze relaties zijn wij mede daardoor al decennialang de vaste partner op het gebied van afvalverwerking.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor bedrijven

Onze visie

Een betere wereld door circulaire afvalstromen.

Recycling is een essentiële schakel in de circulaire economie. Bij van Houtum Recycling zorgen we voor een optimale verwerking van afvalstromen, waardoor zoveel mogelijk materiaal hergebruikt kan worden. Waar de meesten afval zien, zien wij grondstoffen.

Zo helpen we bedrijven duurzamer te produceren en bieden we een totaalpakket voor alle afvalstromen. 

Naast duurzaamheid op het gebied van milieu, streven wij naar een duurzame relatie met al onze leveranciers en afnemers. Met deze manier van werken ontstaan solide samenwerkingsverbanden die vaak decennia lang blijven bestaan. Duurzaamheid, transparantie, flexibiliteit en service staan bij ons daarom altijd centraal.

Jaar
1

Jarenlange ervaring en een echt familiebedrijf

Per jaar
1 kg

Wij verwerken per jaar meer dan 20.000.000 kg afval tot grondstof.

Service
1 %

Bij van Houtum Recycling staat service centraal

Geschiedenis

Recycling in Arnhem sinds 1870.

Ons familiebedrijf is opgericht in 1870, op 12 oktober 1870 werd vergunning verleend aan A.J. van Houtum tot het oprichten van magazijnen voor inkoop van lompen, oud papier, oud metaal en aanverwanten.

De inkoop was jarenlang gevestigd in het centrum van Arnhem (Wezenstraat, Langstraat en Ruiterstraat) en een begrip voor velen. Pakhuizen waren er op diversen plaatsen in de stad en voor de grootschalige metaal verwerking werd op het industrie terrein aan de Leeghwaterstraat een terrein ingericht.

Nadat de binnenstad voor vrachtverkeer slecht bereikbaar was geworden werd dit terrein uitgebreid door de overname van het aanliggende onroerend goed van de vroegere Arnhemse Rubber Fabriek (Arufa). Hier werd een modern nieuw bedrijf gebouwd, waar alle activiteiten werden gecentraliseerd.

Wij, de huidige directie, zijn de trotse 5e generatie van de familie van Houtum en wij recyclen met de modernste technieken nog steeds voor ons milieu.