ZINK Inzamelen, transport en recyling Terug naar 'metalen'
  • Imagen
ZINK
Inzamelen, transport en recyling

Van Houtum Recycling BV recycled uw zink zo efficient mogelijk voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Wij bezitten alle vergunningen om zink te verzamelen en te recyclen.

Zink is bij de meeste mensen bekend als metaal dat wordt gebruikt bij dakbedekking en hemelwaterafvoersystemen. Ook wordt zink gebruikt tegen corrosie van staal (door het zogenoemde verzinken) en wordt het toegepast in batterijen, de auto industrie, huishoudelijke apparatuur en als kleurstof in verf en medicijnen. Daaraast wordt zink als legering-materiaal gebruikt in messing, zilvernikkel en soldeertin en bij de bewerking van rubber wordt zinkoxide als katalysator gebruikt. Door de brede toepassing van zink wordt wereldwijd meer dan 5 miljoen ton zink per jaar gebruikt. In een te hoge concentratie kan zink gevaar voor het mileu opleveren.

U kunt uw zink langsbrengen bij onze vestiging in Arnhem, maar voor grote hoeveelheden is het ook mogelijk een container bij u op locatie te laten plaatsen. Deze worden gebracht, gewisseld en weer opgehaald op afspraak. Neem contact met ons op voor een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact
VAN HOUTUM RECYCLING BV ARNHEM