Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Elektromotoren BIJ VAN HOUTUM RECYCLING

De elektromotor wordt gebruikt in zeer veel huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en stofzuigers, maar ook in electronica als computers. Daarnaast worden veel machines aangedreven door elektromotoren: evenals treinen, trams en zelfs schepen.

elektro-motoren inleveren in arnhem

Van tandenborstel-motor tot de aandrijving van een vrachtschip.

Elektromotoren zijn onmisbare apparaten in ons dagelijks leven en worden in een breed scala aan toepassingen gebruikt. Van kleine huishoudelijke apparaten tot enorme industriële machines, elektromotoren spelen een cruciale rol in het omzetten van elektrische energie in mechanische energie, waardoor beweging mogelijk wordt. In kleine apparaten, zoals elektrische tandenborstels, vinden we compacte elektromotoren die ervoor zorgen dat de borstelkop roteert om onze tanden te reinigen. 

Aan de andere kant van het spectrum vinden we enorme elektromotoren die worden gebruikt in industriële machines, zoals pompen, compressoren en zelfs als aandrijfsystemen voor schepen. Deze grote motoren zorgen voor de krachtige beweging die nodig is om zware lasten te tillen, vloeistoffen te verplaatsen en enorme machines te laten draaien.

Bij van Houtum recycling kunt u terecht met al uw elektromotoren, welke maat dan ook. Het is belangrijk om te benadrukken dat elektromotoren op een schone manier moeten worden aangeleverd, dat wil zeggen: zonder pomphuizen en vertragingskasten of andere aanhechtingen. Door elektromotoren op een verantwoorde manier te recyclen, kunnen we waardevolle metalen, zoals koper, terugwinnen en gebruiken als grondstof voor nieuwe metalen.