Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Let op: op donderdag 9-5 en vrijdag 10-5 zijn wij gesloten.

Messing

Messing is een legering van koper en zink met verschillende verhoudingen, vaak gebruikt vanwege zijn unieke combinatie van geleidbaarheid, hardheid en corrosiebestendigheid. Het wordt ook wel geel koper genoemd vanwege de geelgoude kleur van het metaal.

Messing bij van Houtum Recycling arnhem

Lever uw oude messing afval in.

Messing, een waardevolle koper-zink legering, wordt wijdverspreid gebruikt in diverse sectoren, waaronder sanitair, elektronica, muziekinstrumenten, sieraden en decoratieve kunstwerken. Het wordt toegepast in de productie van water- en gasleidingen, elektrische connectoren, koperblazers, sieraden, meubelbeslag, munten en medailles, en meer.

Tijdens verschillende productieprocessen en na gebruik ontstaat er messing afval, zoals snijresten, oude onderdelen, oude (badkamer)kranen, koppelingen, decoratieve elementen en andere messing voorwerpen. Wij zorgen ervoor dat dit messing afval op de juiste wijze wordt verwerkt op onze werf in Arnhem en vervolgens wordt gerecycled.

Bij van Houtum Recycling zorgen we voor een zo hoog mogelijke opbrengst en een duurzame verwerking voor al uw messing. 

*Wij nemen ook brons in. Voor prijzen: bekijk de actuele schrootprijzen. Voor grote partijen kunt u contact met ons opnemen.